dinsdag 18 november 2008

Pashmina

Het Perzische woord voor wol is Pashmina, in het Westen wordt het ook wel Cashmere genoemd, vanuit de oude spelling Kashmir. De laatste jaren is de Pashmina shawl een zeer populair en modieus accessoire, door zijn functionaliteit en z'n uitstraling.


Helaas komen er ook meer en meer 'nep-Pashmina's" op de markt, waar veelal het label 'Made in China' aan bungelt. en een stickertje met 100% viscose.


Sajid is een indiƫr uit Kashmir en importeur en verkoper van de hoogste kwaliteit Indische Pashminashawls die geweven worden in het atelier van zijn vader. De Pashmina's die zij leveren zijn gemaakt zachte kasjmier, wol van de onderbuik en de kin van de Himalaya geit, de capra hircus. Deze leeft in afgelegen gebieden boven de 3000 meter in de Himalaya. Een combinatie van een Spartaans dieet en het leven hoog in het Himalaya gebergte in een extreme koude geeft de fijnste en warmste wol op aarde. In het voorjaar wordt de wol afgeschoren. Elk dier geeft gemiddeld slechts zo'n 120 gram. De wol wordt met de hand geweven.



Op donderdag 11 december showt Sajid de najaarscollectie in Anyk Jacob's Passage. Je bent vrijblijvend welkom vanaf 19 uur.

Breng een vriend of vriendin mee en je krijgt van ons een gratis kop thee.

Je mag ook mensen doorsturen naar deze blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten