maandag 19 januari 2009

Kali

JAMMU (ANP) - Een Indiër heeft in een tempel zijn tong afgesneden en het lichaamsdeel aangeboden aan de hindoegodin Kali, de godin van de wraak en vernieting. Dat heeft de politie in Jammu woensdag bekendgemaakt. Suresh Kumar (24) had van te voren een briefje geschreven waarin stond dat hij een visioen had waarin Kali, de meest gevreesde hindoegodin, verscheen. Hij schreef dat hij de godin, ook bekend als ‘de Zwarte met de rode tong’, aanbad en op zoek was naar gerechtigheid, nadat zijn broer was vermoord. Na zijn visioen ging hij naar de tempel in het dorpje Seot. Hij sneed met een mes zijn tong af en bood het lichaamsdeel aan de godin aan.

In het westen zijn we niet zo bekend met het Indische godendom.

Een aantal jaren lang al is Kali mijn lievelingsgodin geweest. Ze paste perfect met de fase in mijnleven waar ik doorheen ging: menopauze, de overgang van vruchtbare vrouw naar wijze Crone.

Kali. Betekenis: de Zwarte. Ze wordt ook wel Kali Ma ('Zwarte moeder') genoemd.
Titels waarmee ze wordt aangeduid zijn Sjyama (de Zwarte), Chandi (de Vurige) en Bhairava (de Verschrikkelijke).
Ze is ook de planeet Venus. Ze wordt beschouwd als een manifestatie van Devi ('de godin'). Ze wordt ook wel voorgesteld als Sjakti ('Kracht'), de belichaming van de vrouwelijke energie.
Kali is vernietigster, maar heeft ook scheppende kracht; ze is tegelijkertijd baarmoeder en graf.

Spirituele betekenis van Kali
Einde en Begin
"Het oude moet losgelaten worden zodat het nieuwe kan binnen stromen".

boodschap van Kali:
"Ik zing diegene lof toe wiens harten de Universele Orde accepteert, die enkel chaotisch en veranderlijk lijkt te zijn. In werkelijkheid, is alles tot in de kleinste details gecreeërd om op een perfecte manier operationeel te zijn. De dans van het Universum is een gelukkige dans, met Energie die wervelend en draaiend in een nooit eindigende viering van het Leven zelf beweegt. Neem deel aan deze dans en geniet van de wonderbaarlijke wervelende reis van je eigen levensverhaal. Heb geen angst voor verandering of een verlies die verschijnt. Het is enkel de altijd bewegende energie-interaktie met jou en je dierbaren. Omhels het als een bewijs dat je leeft ! Omhels je diepste emoties als een signaal van jouw ware menselijke essentie".

Als Kali in je leven komt kan dit betekenen:
Je huidige veranderingen zijn goed voor je ~
Hou je gedachten positief omdat zij zeer krachtig zijn ~
Wat een verlies lijkt te zijn is echt het begin van een gelukkige nieuwe fase ~
Laat het verleden los ~
Het is tijd om verder te gaan.


Deze ultra-krachtige Hindoe godin wordt gevreesd door diegenen die de natuurlijke cyclussen van geboorte, dood en hergeboorte niet begrijpen. Kali is de belichaming van Moeder Natuur, die het oude met natuurlijke stormen en vuren reinigt om het terrein weer vruchtbaar te maken voor het nieuwe gewas en leven. Kali is de ultieme 'krijgt dingen gedaan' godin en zij is een krachtige bondgenote voor degenen die haar aanroepen. Zoals een wijze rijpe moeder, zal zij je voorbij je troostende zone duwen om de hoogten van je potentieel te bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten